بغدادیت (Ca3ZrSi2O9) نانوذرات سرامیکی دیگری با ابعاد ۱۰۰ نانومتر هستند که جهت بهبود و بازسازی استخوان آسیب دیده در مهندسی بافت مورد استفاده قرار میگیرند.
سرامیک های مبتنی بر کلسیم-سیلیکات به عنوان مواد زیستی بالقوه برای کاربردهای بازسازی استخوان و بافت اسکلتی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. زیست فعالی و زیست تخریب پذیری بالای این سرامیک ها از ویژگی های مفید اصلی آنها در زمینه زیست پزشکی است. با این حال، علاوه بر ماهیت شکننده و استحکام ضعیف، سرعت انحلال بالا یکی از معایب اصلی سرامیک های کلسیم-سیلیکات است که بر رشد سلول (به دلیل مقادیر بالای pH ) و متعاقب آن فرایند پیوند استخوانی و همچنین پایداری طولانی مدت این مواد تأثیر می گذارد.
وارد کردن جزء سوم در ساختار سرامیک های کلسیم-سیلیکات به عنوان یکی از تکنیک های شناخته شده برای غلبه بر معایب این مواد به شمار می رود. منیزیم (Mg)، روی (Zn) و زیرکونیوم(Zr) از جمله عناصری هستند که به سرامیک های کلسیم-سیلیکات برای بهبود یا کنترل پایداری شیمیایی، زیست فعالی و مکانیکی آنها اضافه می شوند. زیرکونیوم به دلیل ماهیت زیست سازگار و استحکام مکانیکی مناسب، بهطور گسترده به عنوان یک ماده زیستی در ساخت ایمپلنتها و دستگاههای پروتز بهویژه در کاربردهای استخوانی و دندانی استفاده شده است. مشابه Ti وSi ، زیرکونیوم یک یون چهار ظرفیتی است و پتانسیل ایجاد شبکه ای را دارد که به صورت یونی یون های Ca را به هم متصل می کند و بنابراین پایداری سرامیک های مبتنی بر کلسیم-سیلیکات را افزایش می دهد و تشکیل بغدادیت را امکان پذیر می کند.
بغدادیتCa۳ZrSi۲O۹ یک ماده معدنی کلسیم سیلیکات حاوی زیرکونیوم است که برای اولین بار در شمال شرق عراق کشف شد. بغدادیت در مقایسه با سرامیک های کلسیم فسفات متداول همچون هیدروکسی آپاتیت و تری کلسیم فسفات، خواص مکانیکی، زیست فعالی، زیست تخریب پذیری، اتصال و تکثیر سلولی بالاتری را نشان می دهد.
مشخصات فنی محصول:
- نانو ذرات بغدادیت خالص با مورفولوژی کروی و اندازه ذرات متوسط ~ ۲۰ نانومتر و توزیع اندازه ذرات در محدوده ۱۵-۳۰ نانومتر.
- زیست فعالی بالا
- زیست سازگاری مناسب و زندهمانی سلولی حدود ۹۰ درصد در محیط برون تن
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.